Top 5 prentenboeken kind 2022

Top 5 prentenboeken kind 2022

Lees jij je kind elke avond een verhaaltje voor? Voorlezen is super belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het stimuleert taalontwikkeling en het prikkelt de fantasie. Daarnaast is het een gezellig momentje samen en brengt het de kids vaak lekker tot rust voordat ze gaan slapen.

Maar heel eerlijk, soms denken we ook wel eens: please pak niet dat hele-lange-never-ending-nu-moet-ik-nog-langer-wachten-op-mijn-eigen-chill-moment verhaaltje.

Met een van de onderstaande voorleesboeken ben je de tijd zo vergeten. Dit zijn de leukste kinderboeken die wij als ouder ook te gek vinden.


Top 5 Prentenboeken voor je kind


Neehoorn
Auteur: Marc-Uwe Kling

Leukste prentenboeken 2022 - Neehoorn

In het Heerlijke Hartenwoud wordt een kleine poezelige eenhoorn geboren. Hoewel iedereen hem ontzettend li-la-lief vindt en hem gesuikerd geluksgras voert, gedraagt hij zich helemaal niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem de NEEhoorn. Op een dag ontsnapt de NEEhoorn uit het Hartenwoud en ontmoet hij een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die echt nergens van houdt en een prinses die het met niks eens is. Samen trekken ze eropuit. Want samen chagrijnig zijn, is veel leuker!

De grote verkleed partij
Auteur: Sophie Schoenwald

Kinderboeken top 5 - De grote verkleedpartij

Het is grote chaos in de dierentuin. De dieren houden een verkleedpartij, maar… snappen de bezoekers dan nog wel wie wie is? Gelukkig krijgt directeur Diederik hulp van de ijverige egel Egbert!

Er ligt een krokodil onder mijn bed
Auteur: Diet & Ingrid Schubert

Kinderboeken tips - Er ligt een krokodil onder mijn bed

Krokodil Karel heeft het te bont gemaakt. Hij wordt weggestuurd door zijn vriendjes. Héél ver weg, tot onder het bed van Lotje. Maar Lotje is niet bang! Dé klassieker voor de komende generaties - geheel herziene editie Wie is er niet groot mee geworden? Sinds het verschijnen van Er ligt een krokodil onder mijn bed! in 1980 hebben talloze kinderen hun angst voor het donker overwonnen met dit favoriete prentenboek. Maar kinderen veranderen en Ingrid en Dieter Schubert ook. Dus komen zij met een totaal vernieuwde Er ligt een krokodil onder mijn bed! Het meisje dat de krokodil onder haar bed ontdekt, denkt nu: leuk! Ze besluit het beest met haar hoepel te temmen, en dat is het begin van een bijzondere vriendschap. Net zo stoer en eigenzinnig als hun hoofdpersoon zijn de nieuwe illustraties van Ingrid en Dieter Schubert. In krachtige, sobere prenten vertellen ze het verhaal dat - minstens voor de komende vijfendertig jaar - de jonge lezers vol vertrouwen naar bed zal laten gaan.

De grote tandenpoetsdag
Auteur: Sophie Schoenwald

Grappige prentenboeken kind - De grote tandenpoetsdag

De dierentuin krijgt geen bezoekers meer. Doordat de dieren hun tanden niet poetsen stinkt het er enorm! De directeur organiseert een grote Tandenpoetsdag: egel gaat met tandpasta op zijn rug langs bij alle dieren. Maar poetsen kan een flinke uitdaging zijn. De kop van de giraf is zo hoog! En de muil van leeuw is een heus avontuur. Het lukt de dappere egel zelfs om het gebit van de haai weer helemaal fris te krijgen. Maar… vergeet hij niet iemand?

De ridder zonder billen
Auteur: Levina van Teunenbroek

Leuke voorleesboeken 2022 - Ridder zonder billen

Er was eens een ridder zonder billen.
Die was verdrietig, want het liefst zou hij willen
dat hij een prins werd en niet voor heel even,
maar voor een lang en gelukkig leven.
Een sprookjesachtige oplossing ligt voor de hand,
waardoor hij bij zijn droomprinses belandt.

De ridder zonder billen is een geestig en origineel prentenboek over een onderwerp dat tot de verbeelding van elke kleuter zal spreken. Met grappige illustraties van Charlotte Bruijn en een speciale ‘billenwinkel’-uitklappagina.
Back to blog