Stedelijk Museum met kids

Stedelijk Museum met kids

Een van onze favorieten musea in Nederland is het Stedelijk Museum Amsterdam. De kids hobbelen sinds hun geboorte al mee naar 'De Badkuip'. Met een museumjaarkaart maakt het niet uit of ze er na een kwartier al klaar mee zijn. De volgende keer is de spanningsboog dan misschien weer wat langer. 

SOPHIE DOUALA - FOLLOW THE BLACK RABBIT

POST/NO/BILLS #3
SOPHIE DOUALA - FOLLOW THE BLACK RABBIT
Tentoonstelling — Juni - December 2022


We laten de kids altijd in de lead zijn en zien wel hoe lang we ons onderdompelen in het badje vol moderne en hedendaagse kunst. Soms is het klooien op de super lange roltrappen en een andere keer pakken ze alle zalen mee met een audiotour. 

Stedelijk museum met kinderen


De exposities in het Stedelijk Museum wisselen vaak door. Soms is een tentoonstelling iets minder kidsproof, maar er zitten altijd wel onderdelen tussen die de aandacht van de kinderen trekt. Daarnaast is er in het Stedelijk altijd wat de doen voor kinderen in het Lab onder de trap op de begane grond, zoals nu het familielab LAFVA LAB.

LAFVA LAB
Is afval waardeloos? Helemaal niet! In het LAFVA LAB leer je dat je allerlei nieuwe dingen kan maken van afval, net zoals veel kunstenaar en vormgevers dat ook doen. Alles wat je ziet en kan aanraken, is opgebouwd uit heel kleine deeltjes: atomen. Wanneer je iets niet meer nuttig vindt, gooi je het weg en noem je het afval. Maar het materiaal verdwijnt niet. En de atomen in het materiaal dus ook niet.

Plastic infinity pool stedelijk

In het nieuwe familielab ga je aan de slag met uitvergrote atomen. Onze zoontjes maakten van flessendopjes allerlei woorden en Among Us en Pac-Man poppetje op de magneet muur en doken in de plastic ifinity pool vol lege plastic flesje. De landing was wel iets minder zacht dan de klassieke ballenbak ;-).

Het LAFVA LAB is te bezoeken van 26 mei t/m 4 sep 2022.

Back to blog