Cultuuruitje Amsterdam: kunst dat tot leven komt

Cultuuruitje Amsterdam: kunst dat tot leven komt

In een van de afleveringen van Emily in Paris zagen we de prachtige expositie van Fabrique des Lumières al voorbijkomen. Helaas speelde dit zich natuurlijk af in Parijs en de andere locaties Dubai, New York en Seoul liggen ook niet bepaald om de hoek. Maar goed nieuws! Want op 22 april opende het nieuwe digitale kunstcentrum 'Fabrique des Lumières' zijn deuren op het Westergasterrein.

Cultuuruitjes Amsterdam Kids
Zwem in een zee van schilderijen
Het splinternieuwe museum is een absolute must see. Tijdens de expositie worden kunstwerken tot leven gebracht doormiddel van een lichtprojectie dat het gehele pand inkleurt met klassieke, moderne en hedendaagse kunst met begeleidende muziek. Het is alsof je door een zee van schilderijen zwemt. De projectie is continu in beweging en belicht de muren en vloeren. Ons zoontje speelde de vloer is lava en danste er op los. Kortom, een uitje voor de hele bunch.Fabrique des Lumières cultuur uitje met de kids


Openingsexpositie
In de eerste expositie wordt het werk van Gustav Klimt en zijn tijdgenoten tot leven gebracht. Je wordt ondergedompeld in een bad van goud en felgekleurde meesterwerken. Daarnaast is er nog een korte expositie: Hundertwasser, in de voetsporen van de Wiener Secession. De gehele expositie duurt ongeveer een uur. 

Cultuur uitje Amsterdam met kids


Westergasterrrein
Naast de prachtige expositie is er ook van alles te beleven op het westergasterrein. Zo zijn er tal van hotspots te ontdekken waar je lekker kan lunchen of een borrel drinken. Ga je vroeg in de ochtend als het nog lekker rustig is? Hop dan even langs in de Bakkerswinkel West voor een snel sappie, koffietje,  stoere boterhammen of een lekkere baksel.

Wil je er een heel middagje van maken? Boek dan een leuke familie film in het ketelhuis. Een super leuke bioscoop waar je het idee hebt dat je in een huiskamer een film aan het kijken bent. 

Back to blog